<

SELFIES

 
 

HÖSTJACKOR

 
skinnjacka från H&M | pilotjacka från forever21
 
dessa två jackor är mina givna val nu när vi går mot kallare tider. invigde min pilotjacka i fredags då termometern hade krupit sig under 0-gradersstrecket, har saknat den! dock så kommer nog alltid skinnjackan i första hand, absolut snyggaste och stilrenaste jackan jag vet, den är verkligen drömmen.
 

FRÄKNAR

accario:

perfect
 
kan ju vara bland det vackraste som finns.

REPOST

från http://hanapee.com/blog/2012/11/04/knotiga-knan-i-vita-strumpbyzor/#respond

Min gode vän Yrsa skrev om bilden ovan för ett tag sen och menade att det finns jävligt mycket som smakar godare än hur det känns att vara smal. Jag är beredd att hålla med. Det här citatet har jag sett dyka upp på diverse tumblrbloggar och varje gång vill jag spy. Inte för att bli *skinny*, men för att det är så jävla proanorexia romantiskt. Jag hatar Kate Moss för att hon statementat detta, men det jag hatar mer är hela modell- och modebranchen som fått henne att tänka så här.

Och att hela västvärldens smalideal de senaste åren smittat av sig även på hela den här hipster-tumblrblogg-världen står nu klart. Allt annat vore kanske konstigt? Men någonstans hade jag väl ändå hoppats att de tumblr-bloggar som är fyllda med bildcitat om att ”love yourself” och textrader från Morrisey kanske också någonstans skulle reflektera över smalhetsen de bidrar till i större utsträckning.

För det är  i den här tumblrblogg-världen som så många unga tjejer idag identifierar sig i, kopierar inspirationsbilder ifrån, och skapar en slags drömvärld i sina inspirationsmappar såväl i datan som i pinterest, eller i sin egen tumblrblogg för den delen.

Jag vet ju hur det funkar, jag gör samma sak själv. Men jag är så olidligt trött på att matas med det här bilderna nu. Trött på självdestruktiviteten i viljan att uppnå det bilderna visar.

Bilder med smala knotiga knän som i vita strumpxyor gungar i nån gunga i ett hipsterfilter och snygga skor. Det är knotiga ryggar med utåtstående ryggrader där den långa fiskbensflätan snirklar sig nedför den uppenbart sjuka ryggen. Det är utåtstående nyckelben och höftknölar i vackert ljus. Och för inte tala om alla dessa nakna utstickande revben mot en vitbäddad säng.

Under bilderna står det sedan tydligt ”38902″ like’s som ett bevis på hur bilden lyckats förmedla något vackert och bra – något vi ska GILLA. Bilderna rebloggas, reprintas och sparas som ett sätt att sprida ordet om smalhetens vackerhet.

 

Jag skulle hyckla om jag sa hur jag vet hur det är att känna sig tjock, men jag vet hur det är att hata sin kropp och känna att den inte duger på flera sätt. Spinkigheten har visserligen alltid varit på ”min sida”, men också alltid varit just mitt problem. Det är det faktum att jag är smal som fått (och får) mig att må dåligt, undvika vissa kläder och många situationer. Ligga på vissa sätt på stranden eller inte ens gå till stranden. Och svettas i långkalsonger på sommarn.

Och så ser jag det här bilderna, alla likes, citatet ovan och känner bara; nä hörrni. Är det hur mycket vårt skelett, fettceller, organ, skinn och muskler väger som vi ska fokusera på under det här lilla livet vi har? Var det därför vi sattes till jorden? Nä, det är väl att tro för dåligt om oss själva va.

 


publicerar detta inlägg igen då det är så jävla viktigt. läs det ifall du inte gjort det, läs det igen ifall du har varit här sedan förra året och redan sett det.. jag är så trött på denna hets om vårat utseende nu för tiden. "I don't think we should base so much on weight, looks, muscles." läste jag nyss i min engelskabok, och visst är det så sant. hela vår värld är uppbyggd på utseende, men fan. vi låter ju de vara såhär.

hatar att jag känner mig stolt när jag inte ätit något sött på hela dagen, som om det är det värsta man kan göra. hatar att jag känner mig nöjd med att gå och lägga mig hungrig.
hatar att utseendet är bland det viktigaste vi har. är du ful? - synd, då får du det automatiskt "svårare" i livet
hatar att det är så jävla orättvist. vissa föds smala, vissa kraftigare. vissa snygga och vissa fula. sådana saker vi inte ens kan påverka, det är ju verkligen helt galet.


VI KOM, VI SEGRADE

 
 
 
 

TIPS

 
 
ursnygga Johanna bloggar på http://carolinesworld.net/johannafalkenby/ tycker verkligen att ni borde klicka in på hennes blogg, massvis med inspiration och SÅ balla kläder.

GÅRDAGEN

 
jacka - forever21 - skjorta - gina tricot - jeans - ZARA - primeboots
 

när termometern stod på -3 igår morse kunde jag inte annat än att ta på mig mysigaste jackan och lämna skinnjackan kvarhängandes på galgen hemma. jag hade en fullspäckad dag med skola, gympass hos sjukgymnasten och fest på kvällen, värdig dag! dock så fick jag betala för detta idag då jag vaknade upp mer förkyld än någonsin typ. soffhäng och serietittandes hela dagen it is, jag som ville träna...
 

FRUKOST

 

turkisk yoghurt | hemmagjord musli med havregryn,linfrön,nötter bla.| frysta blåbär & hallon | kokosflingor
 

WONDERWOMAN

någon som jag insprireras av så otroligt mycket är Sofi Fahrman. hon är en riktig buisnesswoman med den perfekta garderoben och har bott på de finaste ställena av alla. och inte nog med att hon driver hur många företag som helst, hon är förlovad (gift?) och har en dotter, vilken kvinna alltså. hon är och gör precis det jag vill göra i framtiden, hålla på med mode, skriva, klä mig snyggt, bo utomlands, resa. you name it. förebild.
 
tumblr_m4lgz8sdyy1rwj0ulo1_1280
DSC_7504
tumblr_ma8mt6fqdD1rulg6zo1_1280

KALLT





det är ju helt seriöst vinter idag, fy vad kallt haha. inte ska jag klaga dock, jag har ju längtat efter det här. skola till 14, sedan träning. imorgon är det fredag, vad händer med tiden egentligen? galet. 

EYES EYES BABY







QUOTE

Wise words.
 
så sant.

GOTHIA CUP 2013

 

LISTA

Jag lyssnar just nu på – min uppdaterade spotifylista, älskar den!
Kärleken är – alla som för tillfället stöttar mig och får mig att skratta, ni är världsbäst
Jag gillar att – att vara riktigt trött efter en tuff träning och få krypa ner nyduschad i min nybäddade och svala säng och somna. 
Jag kommer alltid att – älska sådana som vågar bjuda på sig själva, vågar leva och följa sina drömmar.
Sist jag grät var - igår , One Tree Hill kan vara riktigt jävla sorgligt haha (döda mig vad beroende jag är)
Min mobiltelefon är - mitt allt, nej men den är svart. och uppdaterad. älskar den. 
När jag vaknar på morgonen – vill jag somna om igen.
Innan jag går och lägger mig – kikar jag oftast instagram, snapchat och sms.
Jag vill verkligen – resa utomlands och uppdatera min höstgarderob.
Vad irriterar du dig på? - människor som har hybris, att vårat wifi inte fungerar och att jag är sjuk.
Vart reste du sist? - Schweiz, åh vill tillbaka.
 
 
Liknar du din mamma eller pappa? - båda, men mest min pappa. alla säger att vi är så lika!
Ler du ofta? - så mycket jag kan!
Gillar du skolan? - ärligt så tycker jag att det är jätte roligt, faktiskt. jag älskar att umgås med alla vänner och för tillfället går det väldigt bra för mig, så ja, jag gillar skolan. 
Värsta ämne? åh jag har väldigt svårt för den historian vi håller på med nu, romarriket osv. åh vad roligt med den gubben som gjorde det för 2000 år sen och lalala - näe, tror inte det va, skjut mig. 
Favoritämne? - denna är svår, men jag älskar engelska och olika delar av olika ämnen. t.ex. globaliseringen i geografi, första och andra världskriget i historia och att jämföra levnadsvillkor osv i sammhällskunskapen. (äkta samhällare haha)
 
 

 

ÄLSKADE HÅKAN

 
jag har alltid älskat Håkan, ända sedan min bror presenterade mig för honom har jag varit fast. i somras såg jag filmen och den är så magiskt fin, så underlig, men ack så bra, har ni inte sett den än tycker jag verkligen att ni borde det. 
 
favoritlåten från filmen är definitvt nu kan du få mig så lätt så vacker och ärlig. 

HERREGUD

 
alltså ååååh, detta är så himla roligt, skillnaden kan verka liten för er men att öka med 50 läsare på en dag är så braa, och ännu bättre är det att ni är fler än någonsin. synd att ni alla dissade mitt förra inlägg , känns ganska pinsamt faktiskt. här förväntade man sig massa kommentarer om vilka ni är så är det en stackare som har svarat, på tre dagar typ, jaja, you can't have it all hahah! idag är det resursdag och jag är mer sjuk än igår, plugg och slapp hela dagen it is. till min hjälp har jag en bytta chokladglass och vindruvor, ska nog kunna genomlida den här dagen ändå. 

UNDERBART


har redan hunnit sluta skolan, skriva klart några läxor och klivit innanför dörren, och klockan är inte ens 13 än
. så jävla skönt. nu väntar sängen då jag dragit på mig en förkylning, inte lika skönt det. imorgon har vi resursdag vilket innebär ledighet, så underbart. 

MUSIK

 
gott är det
appråpå musikinlägget igår kom jag på att jag lika gärna kunde dela med mig av min lista. här blandas allt möjligt, allt från avicii till indieband och 70-talsmusik.

WHO ARE YOU?

 
eller att jag får reda på vilka ni är åtminstone... haha. jag har fått så OTROLIGT många fler läsare den senaste tiden och det är verkligen så roligt. men jag vill verkligen veta vad ni heterålder vart ni bor (stad räcker gott och väl, är inte så creepy) och varför ni läser min blogg (och gärna hur ni hittade den också!) det hade verkligen varit så roligt att veta, så snälla svara mig!

@ EVAS PALEY


mysfrukost med mamma, helt underbart. 

SÅ FANTASTISKT

 
Erik%20Rapp%20%E2%80%93%20Nothing%20can%20change%20this%20love
 
vad vore livet utan musik? på riktigt? jag har helt ärligt inte svaret på det. musik och att skratta är de två bästa sakerna som finns, utan någon som helst tvekan. Erik är för fantastisk för Idol, men utan programmet hade jag aldrig fått lyssna på honom, så jag tackar tv4 för det. det blir inte mycket bättre än såhär.

BÄSTIS

 
på gårdsfesten skrek och sjöng vi till rösten försvann och dansade till svetten rann, precis så som det ska vara med andra ord. jag hade verkligen en grym kväll och alla var SÅ snygga. jag älskar min klass och Rudebecks, ångrar inte mitt val för EN sekund.
 
 

KLARAMOBERG.TUMBLR.COM

 
 
hade ett uppehåll ett tag men nu är jag tillbaka igen, kika in för att få din dagliga dos av inspiration!
 
 

FILMKVÄLL

 
efter mitt brutala gympass igår mötte jag upp Gabriella på Willy's där diverse godsaker skulle handlas. väl inne mötte vi en av våra kompisar i naturklassen som bjöd in oss på filmkväll med två andra killar i hans klass, självklart tackade vi ja. så gårdagskvällen spenderades hos min barndomskompis Hugo, vi såg på the road (rekommenderar ej) spelade Halo och skrattade. underbart rolig och spontan kväll! planerna för dagen är att bara slappa i soffan tills träningen i eftermiddag, har sjukaste träningsvärken någonsin. vill inte ens veta hur träningen går haha, let's wait and see...

SUMMER 13'









HELL'S KITCHEN


 



SÅ JÄVLA FETT



älskar det!

I SKOLAN

 
förlåt att jag inte bloggade igår men hade verkligen 0 inspiration. idag väntar skola till 14, sedan blir det gårdsfest, temat är Himmel & helvete och FYFAN vad jag är taggad. givetvis får ni bild på min outfit! 

GYMNASTIK

 
lite olika bilder på mig från 2011-2013, tiden går så fruktansvärt snabbt, men tänk vad man utvecklats, både som gymnast och människa, helt otroligt.
 

FAVORITER

 
 
dessa tre låtar är mina absoluta favoriter just nu, perfekta för alla tillfällen. plugget är gjort och idag är min enda träningsfria dag så jag njuter till fullo, one tree hill tittandes i soffan hela kvällen it is, älskar det.

TAKE CHANCES




RAKT FRAMIFRÅN




KVÄLLSTRÄNING





5 km är sprungna och lite styrka är gjord, gött är det! nu väntar Caesarsallad och en lång dusch, bästa som finns!

AUTUMN OUTFIT


skinnjacka - H&M - kofta - saint tropéz - tischa - bikbok - byxor - ZARA - primeboots - påse - TGR

3 MÅSTEN

 
3 MUST HAVES
 
skinnjackan - GIVET plagg att ha i garderoben om du frågar mig. har använt min från H&M konstant sedan jag fick den i maj, kan vara bland snyggaste och viktigaste basplagget som finns.
 
scarfen - som jag tidigare berättat tycker jag att en scarf verkligen är något alla borde ha. så otroligt bekvämt och snyggt!
 
bootsen - jag har mina primes men skulle lätt kunna köpa ett par Dr Martens eller liknande. tycker verkligen att det är så snyggt med ett par rejäla skor på fötterna!
 
 

SÅÅÅ NAJS

 
 
så sjukt jävla fett. detta är något jag saknar med rudebecks (om man måste välja något), en sjuk jävla nollning och världens fetefest efteråt. på torsdag har vi våran gårdsfest och jag hoppas verkligen på att det blir en grym kväll, vilket jag nästan är övertygad om att det kommer bli!

HÖST






ÅH KENZA



vilken fullträff Kenza. klänningen, väskan (som förövrigt är TO DIE FOR) , skorna, håret. ett enda ord finns på mina läppar och det är WOW.


TUMMEN UPP

måste verkligen ge ett stort plus till blogg.se nya app, den är verkligen såååå bra! enkelt att göra inlägg och redigera dem, se statistik, allt! så skönt att äntligen kunna blogga ordentligt från telefonen! 


FIKA



på håltimman drog jag och världens bästa tjejer till condecco och fikade, så mysigt! nu är jag påväg hem där världens slappaste eftermiddag står på schemat. sedan blir det middag med familjevänner , kommer bli så bra! 

MYSIGASTE

 

IF YOU LOOK BACK




ORIENTERING




orienteringsdagen är nu avklarad och fy vad jobbigt det var. dock så hade jag turen att gå med underbaraste tjejerna så det gick ovanligt snabbt, och roligt var det också. Rudebeckssångerna följde med oss hela vägen och pausen med grillade marshmallows var grym. nu är jag påväg hem och några oth avsnitt väntar innan träning. aktiv dag it is!

H&M FALL 13

H&M autumn
 
åååh alltså H&M har fått in så himla mycket fint, när lönen kommer MÅSTE jag in och kika och se ifall plaggen är lika fina i verkligheten som på bild. i sådanna fall kan ju jag säga hejdå till dom pengarna haha!
 
"the one who said money can't buy hapiness obviously didn't know where to shop."
 
 
 

BROMMAGYMNASTERNA

 
 
gymnastikkillar alltså... bästa som finns.

TODAYS



tröja - bikbok (ny!) jeans - ZARA - kofta - MQ - converse - new york 

såhär har jag sett ut idag då jag invigde båda plaggen som jag köpte igår. två arbetspass är avklarade och nu är jag påväg hem för en härlig svensk middag a la köttbullar med brunsås, drömmen. efter det kommer Gabriella och det är plugg och måndagsmys som gäller, grym dag!

HOS FRISÖREN




dags för håret att bli kort igen, måste erkänna att jag är lite orolig haha! har verkligen världens snällaste frisör, njuter av allt omhändertagande!


SNEAKPEAK

 

LAST DAYS

denna helgen måste vara den sista som man kan ha shorts på sig, och jag har verkligen tagit vara på det. har varit barbent ända sedan i fredags och det har varit fullkomligt underbart. just nu är jag påväg till träningen, är så fruktansvärt trött så vi får se hur detta går...
 

NEW IN

 

GÅRDAGEN

skjorta - ZARA - shorts - topshop - bälte - tessie - skinnjacka - H&M - sandaler - model
 
såhär såg jag ut igår när det var fest för samhällarna på skolan. hade en riktigt bra kväll, verkligen! snart blir det träning och sedan kommer Emma hit, myskväll it is!
 

LÅNGT HÅR

och så kom håret till en gräns där det är såpass "långt" att jag måste klippa av det. blir så himla irriterad, att jag aldrig kan få ha fint hår haha! skoldagen är avklarad och jag och Gabriella är påväg hem till mig för att välja kläder inför kvällen, fest för samhällarna it is! men innan det, tacomiddag, kommer bli så grymt! 
 

VÄRSTA NÅGONSIN

föreläsningen var så fruktansvärt hemsk , är helt tagen... annars var den så otroligt lärorik. påväg hem såg jag sjukaste grejen på vasaplatsen, så obehaglig eftermiddag! det förra inlägget skulle upp tidigare, blogg.se appen dampade som vanligt, ganska standard vid det här laget.


FÖRELÄSNING

strax börjar en föreläsning i skolans aula om andra världskriget och koncentrationslägrena, kommer bli så intressant! sedan väntas träning och imorgon är det fredag, sååå taggad!


INSPO


DAGENS

linne - Gina tricot - jeans - ZARA - kofta - mango (ny, kommer bild så småningom!) - skinnjacka - H&M - converse - new york


ONSDAG

förlåt att jag inte bloggade, försökte få upp ett inlägg men blogg.se samarbetade inte så uppdateringen uteblev.. halva veckan har redan gått och jag längtar SÅ mycket efter helgen, har massvis med planer, kommer bli super!


SAKNAR LAUSANNE

åh vad jag längtar tillbaka till Schweiz, världens vackraste plats. dock så behöver jag inte vänta länge förrän det är dags att resa igen. Barcelona i oktober it is!

 
 

FRESH

såhär najs var jag (jätteseriös bild hehe) efter en springtur med pappa i HÖGT tempo, svetten rann och jag var nästintill övertygad om att jag hade astma ett tag. fy helvete vad oskönt det var. nu är jag lite mysigare med nyrakade ben, nytvättat hår och myskläder på. idol står på tvn och jag är lika förtjust som när jag var 7, detta älskade program!

https://cdn1.cdnme.se/1718282/6-3/pic_5224dd96e087c325e261083f.jpg" class="image">


VAD HÄNDER?!

22 grader imorgon och 23 grader på fredag? vad för fnatt har vädret fått nu? inte klagar jag, sommaren får gärna stanna i nån vecka till. dock så måste jag erkänna att jag längtar till tjockare tröjor och halsdukar...


FAVORITER JUST NU

 

AUTUMN IS COMING

 
 
 
 
|mangofall13.
 
tidigare i veckan låg Mangos nya katalog med höstkläder i brevlådan. kikade igenom den en kväll och herregud vad inspirationen fylldes på. här är mina absoluta favoriter, jag tänker lager på lager, skinnjackor och boots. finns det något bättre än höstmode? -knappast.

RSS 2.0