<

TJUGOHUNDRAFJORTON

Beskriv året med tre ord.
Svar: Så. Jävla. Bra.

 

Bästa köpet?
Svar: Min svarta kappa från Köpenhamn, tror inte jag fått så mycket komplimanger för ett plagg någonsin.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2014?
Oj... svårt. Väldigt många förmodligen, men Cheerleader är given, Arriba, Take me to church och The days!

 

Vem har du umgåtts med mest?
Gabriella, Hedda, Henrik och Elin förmodligen.

Har du haft ett förhållande under 2014?
Yes

Vart reste du under 2014?
Wien, Budapest Köpenhamn, 

 

Vad var din största tabbe 2014?
Vet inte om jag har gjort någon riktig tabbe faktiskt. Men jag tappade väl bort mig någon går i år faktiskt. Visste inte riktigt vem jag var och vad jag ville. Som värst var det när plugget var värre än någonsin.

 

Vilka ser du som de största händelserna under året?
Ryssland-Ukraina-konflikten. Ebolautbrottet, Supervalåret och att jag kom med i landslaget.

 

Har du blivit bättre på något?
Definivt, mitt största accomplishment är nog att jag äntligen lärt mig att lyssna på min kropp,iallafall till viss del.

 

Vad var extra dåligt med året?
Att jag höll kvar i saker för länge, att jag hade en speciell tanke om något som faktiskt inte stämde och stannade kvar pga det.

 

Vad var extra bra?
Att jag lärde känna mig själv, kom ännu närmre med människorna jag älskar, träffade massa nya människor, utvecklade min fysik, kom med i landslaget och var konfirmationsledare. 

 

Lärde du känna några nya människor?
Ja, otroligt många!

Gjorde du något 2014 som du aldrig gjort förut?
Förmodligen massvis, men att smita in bakvägen på en nattklub, spela i landslaget, träffa en gammal kärlek igen och verkligen leva var något jag inte gjort tidigare.

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Kan inte bara välja ut något, hela året ger mig ett leende på läpparna. MEn Håkankonserten lever fortfarande kvar och ger mig värme i hjärtat.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?
Köra mitt eget race, oavsett vad.

 

Tror du 2015 kommer bli lika bra?
Bättre.

 

Vad kommer du sakna från 2014?
Det vet jag inte än, det återstår att se.

 

Vad vill du säga till dig själv inför 2015?
Njut. Lev. Ta vara på dagarna. Du är ung och allt kommer lösa sig.

 

DRÖMMER MIG BORT


När snön försvann lika snabbt som den kom flög mina tankar iväg direkt. Till värmen. Till havet. Till brunbrända ben och lätta kläder. Varför är det så egentligen? Varför vill man alltid ha mer än vad nutiden erbjuder? Varför vill man ha snö när regnet faller, men så fort den kommer (och eventuellt försvinner) så börjar längtan efter värmen sätta igång igen. Jag tror tror att det är en riktigt farlig sak det där, att alltid längta sig bort från nutiden. Det borde nog bli ett av mina nyårslöften, att leva mer i nuet. Att vara på stunden som är JUST nu. För inget kan göras i nuet för att påverka det förflutna, det som har hänt har hänt. Och appråpå på hänt, så kommer en årsresumé upp så småningom, håll ut! 

TÄNKVÄRT




- OM HIMLEN FINNS ÄR JAG FÖRLORAD -


Med Håkan i öronen är jag nu påväg till Nordic Wellness där jag ska leka lite instruktör för Helena, ska bli riktigt roligt faktiskt. Därefter väntar lite shopping med en saknad Hedda och därefter blir det årets sista landhockeyträning, let's make it a great one! 

D.R.Ö.M




PÅ SCHEMAT


- stan med Emma 
- shop til we drop
- fika 
- gymma 
- bio 

Detta kommer bli en fantastisk dag, det är jag övertygad om!

NEW

Halsband från Fiorucci och lackade jeans från ZARA. 

DAN FÖRE DOPPAREDAN


Befinner mig just nu på onsala för släktkalas för min kusin som fyller 24, vilket är himla fint. Morgonen spenderades med en återfunnen favorit, sedan blev det ett otroligt tufft pass på gymmet vilket inte riktigt gick vägen, men man kan inte vara på topp konstant. Nu bär det alldeles strax av hemåt och sedan blir det rim och paketinslagning för hela slanten.

SÄLJER

Säljer denna perfekta nyårsklänning från Minkpink, köpt på Fiorucci för 1300 kr, säljer den för minst 400 då den endast är använd en gång. Passar främst storlek s & m! Skriv till mig på Facebook ifall ni är intresserade! 

|| B&W ||








JAG ÄLSKAR DIG H

 
Håkan Hellström – Håkan Boma Ye! (Live)
 
Så fick jag återuppleva årets bästa kväll, om och om igen. Gåshuden är densamma. Tårarna är lika nära. Kärleken är lika stor. Du är magisk.

OM ATT ÄLSKA NÅGON SOM INTE ÄR "RÄTT"

En krönika om att vara i ett förhållande där åldern inte spelar någon roll - men människorna i samhället man lever i säger att det gör den visst.
http://nouw.com/magazine/min-livskarlek-ar-22-ar-aldre-an-mig-2165
 

En krönika om att vara i ett förhållande där åldern inte spelar någon roll - men människorna i samhället man lever i säger att det gör den visst.

För snart ett år sedan träffade jag min stora kärlek för första gången. Det var den 31 december och jag hade vart Au Pair i Miami sedan en månad tillbaks. Jag var påväg till ett nyårsfirande som ägde rum hemma hos en bekant till familjen vars barn jag tog hand om. I en svart klänning, röda läppar och lockigt hår klev jag in i köket där jag välkomnades av kvinnan som bodde där. Jag presenterades för hennes son och hans vänner som är i min ålder. Det var uppdukat med ostar och champagne i mitten av köket på ett stort bord. På ena sidan av bordet stod sonen, hans vänner och jag. På den andra sidan stod föräldrarna och deras bekanta som snart skulle åka vidare för att fira in det nya året.

Jag kunde inte undvika att lägga märke till hur två blå, vackra ögon från andra sidan bordet letade efter mina. När jag gick för att skära upp ost befann de sig plötsligt bredvid mig. Denna man var bestämt besluten om att ta reda på vem jag var innan kvällen skulle ta oss mot skilda håll. Han kändes mystisk, spännande och intressant. Just för att han vågade sig fram till mig, trots att han egentligen inte borde.

Tre kvällar senare övertygade denna man mig om att gå på en date med honom innan han åkte tillbaka till sitt hem i New York. I början var jag skeptisk. Han var ju trots allt vän med föräldrarna till killen jag var medbjuden att fira nyår med. Men jag var ledig från barnen just den kvällen, jag hade inga andra planer och kände knappt någon i denna än så länge främmande stad. Vad hade jag att förlora egentligen? Jag tog på mig ett par klackar och tänkte att det värsta som kunde hända var att han inte var något för mig.

Sex timmar senare blev jag hemkörd från en date som gjorde att hela mitt liv skakades om. Vem var denna man och hur kunde han redan betyda så mycket för mig? Daten var otrolig, den bästa date jag någonsin vart på och antagligen någonsin kommer vara på.

Han hade hyrt en bil som tog oss runt till hans 2 favorit restauranger i Miami. En fördrink på The Catch och middag på Prime 112. Han höll upp dörren, drog ut stolen. Behandlade mig på ett sätt ingen annan kille någonsin gjort. Hans ögon kollade in i mina på ett sätt som tog andan ur mig. Han var en gentleman enda ut i fingertopparna. Han förbluffade mig med sin karismatiska personlighet som kändes för genuin för den värld vi lever i. Jag klickade med denna människa på ett sätt som gav mig gåshud. Jag minns att jag åkte ifrån honom den kvällen i chocktillstånd. Jag kunde liksom inte förstå att han var på riktigt. Han hade redan tagit mig med storm.

Dagen efter träffades vi igen och jag fick bekräftat för mig själv att - jo visst var han på riktigt. Allt kändes bara lite för bra för att vara sant. Vi insåg att vi inte frågat varandra om våran ålder och till bådas förvåning insåg vi att det skilde 22 år mellan oss. 22 år som för mig inte spelade någon roll, just där, just då. För det var fortfarande han. Dagen efter var det dags för honom att åka hem och jag tackade för våra två dagar, tänkte att nu ses vi antagligen inte igen. Två timmar innan hans plan skulle gå fick jag ett sms från honom där det stod att jag skulle gå ner till lobbyn i min byggnad. När jag väl kom ner blev jag bemött av en påse bestående av två små presenter och ett kärleksbrev där han i slutet skrev att han ville att jag skulle komma och hälsa på hemma hos honom i New York.

Tre veckor senare var jag i New York och vi båda insåg väldigt snart att vi inte kunde få nog av varandra. Vi träffades så ofta vi bara kunde. Pratade varje dag. Men det var något som höll mig tillbaka ifrån att våga känna det mitt hjärta längtade så starkt efter att få känna. Han var trots allt 22 hela år äldre än mig. Han hade levt min livstid två gånger om. Vad skulle folk tycka? Vad skulle dom tro? Efter att ha levt i en bubbla på andra sidan jordklotet i 4 månader kom jag hem till min hemstad Göteborg och där sprack bubblan. Rykten som att jag skulle ha vart en eskort till en äldre man hade utvecklats under tiden jag vart borta. Kommentarer som "gold digger" eller "hur går det med 50-åringen då?", var något jag fick höra då jag var ute på stan. Rädslan över vad folk skulle tycka blev helt plötsligt verklig. Det var som att någon tryckte det upp i ansiktet på mig.

Jag blev ledsen. Sårad. Kände mig sviken. Men sedan var jag mest bara arg. Hur kan det vara okej att diskriminera kärlek på grund av en siffra? Kan inte känslan vara lika verklig bara för att man inte är i samma ålder?

Jag tycker det är tråkigt att människor valde att tro att jag var med denna människa på grund av hans pengar, för att få vara i New York, för att få gå på galor - bara för att han var äldre än mig. Om han hade vart 22 istället för 42, hade ni valt att tro att det var äkta kärlek då?

Jag älskar ju denna människan så mycket att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Jag älskar honom på ett sätt jag inte trodde det gick att älska. Jag hade älskat honom precis lika mycket vare sig han var 22, 32 eller 42, eftersom jag älskar honom för precis den han är. För hur han får mig att skratta när jag egentligen inte vill, hur han får mig att vilja leva så länge och så lyckligt som det bara går, hur han får mig att uppskatta livet och allt runt omkring mig, för hur han bryr sig och för hur hans hjärta är så varmt och fullt av kärlek att det smittar av sig. Och jag älskar honom precis så mycket oavsett någon obetydlig siffra.

För snart ett år sedan träffade jag min stora kärlek för första gången. I september flyttade jag till andra sidan jordklotet för att få vara med honom, bo med honom, för att låta vår kärlek växa. Detta år har vart ett äventyr fyllt av passion, rädsla, mod, risker, svek, vänskap och kärlek. Idag är jag inget annat än tacksam till mig själv över att jag vågade följa mitt hjärta. För vi har trots allt bara ett liv, och visst vore det synd om vi inte vågade vara lyckliga.

 


NU KÖR VI

Inga fler ursäkter. Inga fler halvdana inlägg var tredje dag. Nu kör vi. På riktigt.
Nu kör vi för nu finns ÄNTLIGEN tiden där. Jag har avklarat halva gymnasiet, bara sådär. Om lika lång tid står jag i Hagakyrkan med en studentmössa på huvudet och gråter av både glädje och rädsla. Jag knappt tro mina egna ord. Det känns så overkligt. Så overkligt att lilla jag, Klara, tar studenten. Fyller 18. Blir stor. På bilden ovanför var jag bara 15 år. Jag hade fått mitt hjärta krossat fullkomligt för första gången och jag skulle precis sluta nian och inleda mitt första tonårssommarlov innan gymnasiet. Jag skulle få leva för första gången. Få smaka på livet på riktigt. Idag tittar jag in i de tomma ögonen på den poserande tjejen på bilden och tänker, det där var jag, då. Men inte längre. Gymnasietiden har gjort så mycket med mig, jag har lärt mig så mycket. Om livet. Om vänskap. Om mig själv. Så tack alla runt omkring för det, tack för att ni vägleder mig och gör mig till den människan jag vill bli. Nu jävlar kör vi sista halvan men främst 2014 ut. 

ACCURATE




MYS-SÖNDAG


Haft en himla fin dag trots att min kropp varit förstörd, fyfan vad tufft (men rolig!!!) gårdagen var. Vaknade imorse och åt födelsedagsfrukost med
La familia, sedan bar det iväg för handledarutbildning och därefter fika med Axel. Himla fint att få träffa honom bland alla juleljus och granar (älskar förövrigt vår skolgran, Rudebecks <3) hade förövrigt en fantastisk fredag med världens bästa vänner, fy vad jag älskar er. Vi bakade pepparkakor och julgodis och skrattade tills magarna krampade,r så himla glad att jag har er! 

Up next? Ekonomiplugg då årets (!!!!) sista prov i samhällskunskap infinner sig på tisdag. Som tur är har jag resurs dag och ska endast befinna mig i skolan i en timma vilket känns redigt skönt. Körrepetition inför julfesten it is. 

FREDAGEN DEN TOLFTE


Linne från Nelly, jacka från sheinside, jeans från Twist & tango och skor från dinsko! 

Såhär ser jag ut idag, då det är den sista fredagen i skolan för det här året. Kan inte förstå att jag redan har gått halva gymnasiet, VARFÖR går tiden så snabbt? Planerna framöver är underbara, eftermiddagen och kvällen spenderas med mina favoriter då julbak står på schemat. Imorgon väntar landslagsläger och på söndag är det äntligen dags för handledarutbildningen samt en fika med en gammal kär vän, kommer bli så bra! 

NEW IN


Linne från Nelly.com och skor från Dinsko (bättre bilder kommer)

SVARAR

- Varför är inte de andra tvåorna där? Eller har jag bara missuppfattat inlägget? 
kram!

- Haha jag förstår att detta var jätteoklart i efterhand, självklart är de andra tvåorna kvar på  skolan. Dock så har vi klassrum på olika ställen  så man ser nästan aldrig allihopa, samt hänger med dem. På revyn var aölihopa på samma ställe och det blev en sådan galen gemenskap, man kunde verkligen prata med alla. Nu känns det bara jättekonstigt att sitta och anteckna, plugga inför prov och plugga matte. Förra veckan var verkligen en av de bästa i mitt liv! 



DRÖM MED MAMMA

Drömpizzorna på Vapiano.

Åh vad det har varit en bra dag idag. Startades med mysfrukost med mamma följt av kyrkan, träffade mina konfirmander för första gången, de verkar vara underbara. Sedan blev det jobb och därefter senlunch. Innan första landhockeyträningen blev det lite plugg och nu äter jag lite kvällsmat. Tagga skolvecka...? 

Vet inte riktigt hur jag ska hantera insikten om att jag ska sitta i skolbänken imorgon, utan alla underbara tvåor runt omkring. Jag hoppas VERKLIGEN att gemenskapen är densamma, är så tacksam att jag valde Rudebecks. Världens absolut bästa skola. 

NI ÄR DET BÄSTA, DET BÄSTA SOM JAG VET


FYFAN VAD VI ÄR BRA.

FAVORIT


The 1975 har varit en klar favorit länge, deras album är verkligen perfektion. En perfekt bladning mellan glada, sorgliga och mysiga låtar. L Y S S N A 

IT'S BEGINNING TO LOOK A LOT LIKE CHRISTMAS

 
It's beginning to look a lot like christmas
 
It's beginning to look a lot like christmas by klaramoberg featuring tin candles
 
Detta är precis vad jag önskar mig till julen. En salig blandning helt enkelt.

EN GRÅ MORGON I DECEMBER...

... Men ack vad glad (ich relativt pigg?) jag är. Efter tre dagars SLIT med revyn är det äntligen dags för premiär. Jag är så otroligt stolt över alla, det vi har fått ihop är nästintill magiskt. Skrattade verkligen så jag fick ont i magen igår på genrepet. Ser fram emot de följande dagarna så mycket. Älskar gemenskapen. 

BÄSTA SKOLAN


Revyn är igång och jag jobbar ihjäl mig, trots det så älskar det. Vi har fått ihop en så jävla bra föreställning, ser fram emot att få spela upp den sååå mycket! Hela gårdagen och dagen har spenderats i skolan med diverse projekt. Vid 14 idag åkte jag iväg till Mölndals roddklubb för att öva inför roddkampen med skollaget. Träningen bjöd på cykel i 30 min (dvs ca en mil) samt 40 min rodd. Efter det jobbade jag så snacka om att jag är död nu. Sätter en tia på att jag somnar innan 21:30 idag, så värt. En lång dag väntar imorgon. 

LIVSMOTTO




RSS 2.0