<

MIN PRINS



SVARTVITT



FRÅN BUDAPEST



TORSDAG

jacka och mössa från H&M, sjal från vintage by fé, tröja från Barelona, tischa och jeans från ZARA och converse från London! 

invigde min skinnjacka för första gången i Sverige iår , hade dock smygstartat tidigare i Budapest, helt underbart är det. nu är inte våren långt borta, redan mars på lördag, HUR snabbt går tiden egentligen? 

NO NEED TO WORRY

gjorde precis mitt första filosofiprov någonsin som kändes förvånansvärt bra, får hoppas att resultat stämmer överens med känslan... imorgon väntar ett matteprov och på måndag naturkunskap så behöver tyvärr plugga i helgen ändå. försöker kompensera upp det med myskväll med Gabriella imorgon och sedan att Henrik sover hos mig på lördag, blir nog en superbra helg ändå. 

INTERIÖR

precis så.


PERFEKTION



HEMMA

efter en fartfylld resa är jag äntligen hemma igen, vilket har varit väldigt efterlängtat. trots att jag har haft det perfekt så ska det bli riktigt skönt att komma tillbaks till mina rutiner. sedan så försöker jag undvika tanken på allt plugg som jag har missat och måste ta igen... hej ångesten, trevligt att ses igen.

-



MIN FÖREBILD

älskar dig så himla mycket, du är världens bästa mamma. 

SOLSKEN

har haft en underbar dag som startades med en långpromenad i solen genom Budapest och som sedan avslutades med ett besök på ett spa + helkroppsmassage, precis vad jag behövde med andra ord. 

MIDDAG

efter att ha varit utan lagad mat i åtta timmar och spelat en match mellan måltiderna och promenerat 45 min var vi vrålhungriga när vi väl kom fram till restaurangen. som tur var så var maten drömgod och den var absolut mödan värd! åt det godaste på länge och kvällen var så bra i allmänhet. cupen har varit helt fantastisk och så roligt så jag ångrar inte för fem öre att jag åkte, trots att jag missade så mycket i skolan. 
en oförglömlig helg. 

BRONS

fy vad vi är bra.

DAG TVÅ

nu kör vi. 

SLUTKÖRD


fyfan vad det här är kul. första matchen vann vi med 11-0 och sedan 4-3, gjorde precis mitt livs match och jag är så jävla glad. det här är ju bland det bästa som finns. 

11-0

perfekt inledning på den här dagen. 


SANNASTE PÅ LÄNGE





BUDAPEST BABY

åh nu är vi äntligen framme efter en tidig uppgång, har redan varit uppe i tio timmar, hur jävla sjukt? vi har gratis wifi så förvänta er uppdateringar varenda dag iallafall, är så jävla taggad, detta kommer bli grymt! 


HÄNDELSERIK KVÄLL

herregud, kvällens schema är verkligen fullspäckat. är så jävla taggad på att åka iväg så det är galet, BUDAPEST HERE I COME. innan klockan ringer kl 4:20 imorgon ska jag ha hunnit med diverse saker, får hoppas att tiden räcker till! är så himla glad att jag hinner träffa Henrik och säga hejdå ordentligt innan jag åker också, precis som jag fick ta ett rejält avsked av min favvotjejer idag, kommer saknar er! 


PLUGGMODE : ON

frukost och morgonplugg | glad tjej även fast det regnar | höst? 

hela denna dagen står signerad med plugg men inte ska jag klaga, om 48 timmar befinner jag mig i Budapest och jag vet att allt studerande kommer att löna sig i slutändan (kan man ju hoppas iallafall...) en engelskaskrivning är gjord och ett samhällsprov väntar imorgon, innan det ska jag hinna träna min sista gymnastikträning innan Europacupen, ser fram emot det! 

THROWBACK


en solig dag i höstas.

alltså fyfan vad underbart det har varit med sol idag, gjorde verkligen hela min måndag. jag, Mimmi och Hedda satt ute  under lunchrasten och det var så fantastiskt att få känna solstrålarna mot ansiktet igen, längtar så mycket till våren. 

BLAND DET BÄSTA


att se på landhockey nedkrupen under ett varmt täcke medans regnet öser ned kan vara bland det absolut bästa som finns. världens bästa Johan är bäst i Europa och den främste målskytten, är så stolt så att jag nästan spricker. drar alldeles strax iväg på landhockeyn, taggaaa.

STÄDNING

gårdagen var så extremt intensiv, därav att bloggningen uteblev. tränade från 12-17, sedan åkte vi hem från Halmstad och då väntade tjejmiddag + fest hos Hedda. hade en underbar kväll som slutade lite för sent, vilket märktes tydligt idag då klockan ringde kl 8 för träning men kroppen sa emot fullkomligt med halsont och snuva. får hoppas att det blir bättre ikväll då den sista träningen inför Europacupen väntar, I'm so excited! 


VALENTINES DAY



mina presenter till mitt hjärta. 

SNEAK A PEAK



... på dagens klädval och min alla hjärtans dagpresent som jag fick igår. 

klockan ringde 8:30 imorse och sedan dess har jag hunnit med diverse nödvändigheter. nu är det bara en lunch som ska göras och en matlåda som ska förberedas, sedan träffar jag Henrik och därefter bär det av mot Halmstad. är så himla ledsen över att jag inte kan vara med och äta ute med girlsen ikväll, men men... gymnastiken kallar, vad gör man inte för sporten man älskar?

TORSDAG

H&Mjacket | Rut&circlepants | ZARAtee | H&Mcap | MBMJbag | primes 

såhär gick jag klädd idag då jag först fikade med Elsa i tre timmar vilket var underbart och sedan mötte upp Henrik. vi gick iväg till Sahlgrenska för att hälsa på farmor och sedan myste vi hela kvällen vilket var extremt välbehövligt. nu ska jag alldeles strax sova då morgondagens schema är fullspäckat, men först måste jag läsa lite i min engelskabok, suck. 


50 SHADES OF GREY

ännu en grå tröja till samlingen, denna är från inspo.nu's popup-store. är så nöjd! 

PRECIS SÅ



SÅDÄRJA



fyfan vad slut jag är nu. jag och Henrik var ute och sprang 5 km längs med havet innan, sedan körde vi helkroppsstyrka i en timma och nu är mina ben spaghettis, så jävla skönt. 

OUTFIT


H&Mcap | veromodasweater | ZARAjeans | converse 

TODAY


grattis till världens finaste bästis som fyller 17 år idag. 

har haft en superbra dag efter gårdagens katastrofala då jag insjuknade efter lunch. sov elva timmar och idag mår jag toppen förutom en näsa som rinner. har hunnit med diverse saker, bla en fika med Gabriella som var så mysig. nu väntar landhockeyträning med 5 km jogging och sedan blir det teen wolf hela kvällen, perfekt dag! 

SVART & DRAGKEDJOR


perfekt kombo, från Vero Moda.


KRIGA PÅ

kämpa för killen eller tjejen du älskar.
kämpa för drömkroppen du alltid velat ha.
kämpa för betygen du vet att du kan få.
kämpa för att klara av dagen och få det bättre. 
kämpa för att göra det bästa av situationen 
bara kämpa. 

det här är mitt absolut favoritcitat då jag tycker att det är så fruktansvärt viktigt. det handlar verkligen om att kämpa för det man bryr sig om och vill i livet. livet är en konstant utmaning som behöver slås ned och klaras av. bara håll ut och kriga vidare, det fixar ju du. 

NUDE



KVÄLLENS

 twist&tangoblouse | H&Mbootcut

SNART BLIR DU MIN

så glad att jag nästan vill gråta, materiell lycka så det bara skriker om det.

HELGFRUKOSTAR

det är verkligen något speciellt med dem... älskar att kunna äta exakt hur länge jag vill utan någon som helst stress eller måsten. sedan så är det ju helt underbart att göra någonting riktigt gott för att visa att det faktiskt är helg. 


SPETSKOMBINATION

#gymnastics


SÅ JÄVLA SANT


haha fyfan vad klockren. precis som alla andra så har även jag följt Paradise Hotel frenetiskt, tycker verkligen att det är underhållande. anser faktiskt att Jeppe är en värdig vinnare, han spelade ju spelet fullt ut, dock så gör det inte så att han förlorar stämpeln som Sveriges största rövhål, fy vad vidrig han är. 

INSPO.NU


efter skolan drog jag och några tjejer från klassen iväg till inspo.nu's utförsäljning. de hade verkligen superfina saker och fick med mig ett par byxor och en tjocktröja hem, är så nöjd! 

SOLSKEN

tänk vad bara lite solsken kan göra, så underbart verkligen. längtar så mycket till vår och värme. 

SÅ BRA DAG

favvojeansen från H&M är på. 

några anledningar till att denna onsdagen har varit så jävla bra hittills. 
- solen skiner
- skoldagen gick snabbt och är nu avklarad.
- jag har nytvättat hår och fina kläder.
- det är bara en riktig skoldag kvar innan lovet , dröm.
- ett nytt avsnitt av PLL väntar hemma tillsammans med ett grönt äpple och cashewnötter. 
- har hittat mina drömmars väska på blocket för 2000 kr som med nästintill all säkerhet kommer bli min, är så glad att jag vill gråta typ. 



ONSDAG




BANANPANNKAKOR

1 banan | 2 ägg | 1 dl havregryn

blanda ner alla ingridienser, mixa ordentligt, stek på & servera med kokosflingor och varma hallon, superenkelt och så jävla gott, dessutom är det nyttigt! absoluta favoritfrukosten/mellanmålet. 

FAVORIT

 

TANKAR OM TRÄNING

http://www.devote.se/forni/blogs/28069965/tankar-om-traening.htm
 

I morse var jag på en pressfrukost för Nike, som jag bloggade om tidigare. Jag bevakar med ett nyfiket och samtidigt kritiskt öga träningsvärlden. Vad är det för värld egentligen? Hur går det med människor som slukas upp i den och får man vara med även om det bara är lite grann?

 

Finns det ett lagom kring träning och i sådana fall - hur många lyckas hålla den balansen?

 

I samband med hela hälsotrenden som har slagit, har det i ännu större utsträckning än tidigare hänt saker hos unga tjejer (den målgrupp jag främst analyserar och känner mig som en del av). Deras beteende och syn på träning har förändrats. Eller har unga tjejer alltid varit såhär uppslukade kring hälsa och träning?

 

På frukosten i morse var vi cirka 30 stycken tjejer som fick frågan om vi tränade mer än två gånger i veckan. 29 stycken räckte upp handen.

 

Skammen som slår i ansiktet i den sekunden är ofrånkomlig. Herregud, jag är sämst. Det är det enda jag tänker. Jag råkar slänga ur mig ett "Oj, Gud" högt och alla ansikten vänds oförstående åt mitt håll. Någon frågar "Vadå, tränar du inte mer än två gånger i veckan?" med ett upphöjt ögonbryn.

 

Jag svarar skamset "Nej, eller, jag tränar två gånger i veckan men mer hinner jag inte, ni vet - mycket på jobbet och så, hehe".

 

Sanningen är att jag tränar en gång i veckan, ibland två, och varken vill eller hinner mer. Och att min träning går ut på att stretcha på en matta, inte göra 300 squats på fem minuter.

 

Jag sätter inte upp bilder på Victoria's Secret-modeller på kylen för att pusha mig själv till gymmet och jag gråter inte efter att jag slängt i mig några bitar godis. Men jag lyckas heller inte gå till gymmet och tycka det är SÅ ROLIGT ett par gånger i veckan - den där naturligt hälsosamma typen man önskar att man var själv.

 

Jag känner mig plötsligt väldigt otillräcklig i det här. Jag är inte mer än kvinna och därför måste jag också få erkänna att jag även känner mig tjock och ful. Jag tränar inte. När de andra pratar om hur skönt det är att svettas på gymmet berättar jag om hur gott kött jag åt och vilket pangvin jag drack. När andra äter en frukt unnar jag mig lite lösgodis till eftermiddagskaffet. När alla andra passar på att träna en sväng på gymmet över lunchen, passar jag på att skriva ett blogginlägg.

 

Och plötsligt får jag dåligt samvete över det. Över att bara träna en till två gånger i veckan, att dricka vin till maten ibland, att jag äter en bit choklad om dagen, att jag äter bröd till frukost, sallad till lunch men sedan gärna unnar mig en god pasta med min man till middag. Jag känner efter i min kropp och inser att den är mycket svagare än de andras och jag skäms över att jag får sån otrolig träningsvärk efter en halvtimmes träning. Jag sitter runt ett frukostbord, jag är sämst, och jag tänker för första gången i mitt liv att det är allt eller inget. Lagom finns inte. Jag får skärpa till mig, tänka om min kost och köpa gymkort på studs.

 

Det är första gången sen tonåren som jag slukas upp av det här helt. Jag har alltid lyckats stå emot de där känslorna för jag vill inte bli en sådan som låter dessa tankar ta upp tiden helt. Tankarna om att man aldrig är tillräcklig. Men idag släpps de fria i min kropp och samtidigt som de gör det tänker en rationell sida i min saker också. En del av mig ifrågasätter - är de andra 29 personerna runt det här bordet lyckligare än mig? Kommer de leva längre än mig för att de tränar mer? i sådana fall, kommer deras tid på jorden att vara lika eller mer lycklig än min? Kommer de som undviker bröd även slippa sjukdomar?

 

Vem lever det bästa livet - den som tvingar sig själv till ett hälsosamt leverne med de uppoffringar som krävs eller den som njuter av livets goda?

 

Det är lagom jag vill åt. Det är den balansen jag försöker eftersträva. Att röra på sig för att få ha en välmående kropp, men aldrig behöva tänka "nej, jag borde inte" över ett gott bröd till frukosten. Jag vill inte ligga på en soffa hela mitt liv och inte heller få ångest varje gång jag lägger mig i en eftersom jag borde stå på gymmet istället.

 

Hur många klarar av att hålla sig till lagom?

 

Jag känner mig ful och dålig, men samtidigt ifrågasätter jag om det inte har gått för långt. En del av mig känner att jag måste skärpa till mig och komma ikapp, medan en annan del undrar om det inte är okej att röra på sig så mycket man vill och känner för?

 

Hela tiden försöker jag tvinga mina egna tankar tillbaka till grunden jag själv har valt att ha; Michaela, rör på dig när du vill och känner för det. Du behöver inte göra det om du verkligen inte vill, men glöm inte heller att lyssna på din kropp. Ibland ber den om att få röra på sig. Ge den då det den vill ha. Ät nutella till frukost om din själ skriker efter det, men när din kropp är tung kan det vara bra att dricka en smoothie istället. Lyssna på din insida. När du tittar på din pojkvän och får ett kärleksanfall i hela kroppen, dela på en flaska bubbel med honom för att fira den kärleken. Även om det är tisdag. Ät sallad till middag en lördag om du är sugen på det. Spring en söndagsmorgon om andan faller in och gå ut en onsdagskväll om du känner för det. Lyssna på insidan.

 


fyfan vad bra skrivet. mitt i prick.


HIM


“She stared at him, knowing with certainty that
 she was falling in love. She pulled herself closer and
 kissed him beneath a blanket of stars, wondering
how on earth she’d been lucky enough to find
 him."

FEBRUARI



BÄSTA PÅ LÄNGE




UTMATTAD

är äntligen påväg hem efter sex timmar i hallen, känns bra att åka hemifrån vid 9 och komma hem vid 17 typ, eller inte. träningen gick iallafall jättebra men det känns verkligen att detta var sjunde träningen den här veckan, kroppen är något sliten. ser fram emot en sån där mysig söndagskväll idag, så välbehövligt är det. 


GÅRDAGEN


knäckdonut från Jafaris, hur gott?!

gårdagen var så välbehövlig, skolan gick snabbt och bra och efter det umgicks jag med diverse vänner. sedan väntade världens myskväll med både chips och gifflar framför Frozen, så mysigt. vi somnade dock tidigt då klockan ringde 08:00, gameday it is! åt världens bamsefrukost, nästan så att jag har matkoma, gott är deeee. 

RSS 2.0