<

A GIRL'S BEST FRIEND


drömmen. 

aussieschampoo och balsam från Åhléns och Victoria's secret bodymist från Grand Parfymeri. 

MORGONBOOST


smoothie med hallon, banan, kvarg, mjölk och lätt vaniljyoghurt.

perfekt protein och vitaminboost innan matchen idag. är så jävla taggad och så
nervös. hey ho let's go!

FREDAG


ska alldeles strax gå och lägga mig då det blir tidig uppgång imorgon, ska nämligen spela min första landhockeymatch på evigheter, så jävla taggad! tidigare idag var det skola till 15:25 som gällde, sedan var jag och några tjejer från klassen på stan och köpte julpynt och shoppade på Twist&Tangos utförsäljning. jag fyndade ett par byxor och en stickad tröja, är supernöjd! vid 18 drog familjen och jag till kusin Sofias släktkalas, det var så mysigt verkligen. dagen imorgon är fullspäckad, men ska se till att blogga ändå! 

SÅ JÄVLA VIKTIGT

http://www.politism.se/genusfolket/mitt-namn-ar-my/
 

Mitt namn är My – Det är mig Marcus Birro

attackerar

Hej Marcus Birro.

Du vet inte vem jag är. Men det är mig du siktar på när du i din senaste krönika skriver om den ”aggressiva avarten av feminister”. Det är mig du ber komma upp ur skyttegraven.

Vet du. Ibland önskar jag att jag kunde gå härifrån. Släppa mina vapen, ta ner den alltför väl inarbetade garden, sluta kämpa för något som ändå inte verkar bli ett dugg bättre, lyfta vänster ben, lyfta höger. Bara gå. Det är smutsigt i det här diket. Luktar illa. Ruttet.  Tänk att kunna gå härifrån. Börja om. Starta ett annat liv. Ett liv som inte gör mig till en av de aggressiva feministiska avarterna.

Jag är väl medveten om bristen på charmighetspoäng. Ingen vill höra om det senaste våldtäktsdomen jag läste på tunnelbanan till skolan, det är inte socialt accepterat att på en dejt småprata om sexuella trakasserier, diskriminering, stressrelaterade kvinnosjukdomar, statistik från BRÅ och SCB om vilka som slår, vilka som våldtar, vilka som har högre lön, chefspositionerna. Du hör ju själv, den här skyttegraven gör mig till en socialt inkapabel varelse.

Så jag önskar jag kunde gå. Knalla iväg. Rusa härifrån. Springa för mitt liv. Men min verklighet ser väldigt annorlunda ut från din. Får jag ge några exempel? Jag vill bara att du ska förstå.

De senaste åren har jag har varit anställd på en ideell förening för våldsutsatta, en tjejjour. Som en av de få anställda vi har haft möjlighet att ha. Varje dag i fyra år pratade jag med tjejer som blivit våldtagna, utnyttjade, trakasserade. Unga tjejer. En del inte ens tonåringar. Har du upplevt det? Jag menar inte att du har läst om det, en artikel i DN här och där eller en självbiografi på semestern. Jag menar, har du upplevt det? Har du pratat med en trettonåring som en timme tidigare blivit våldtagen av sin gymnastiklärare? Har du pratat med en sextonåring som har så mycket ångest att hon inte kan prata utan bara hyperventilerar? Slängde hon luren i örat på dig? Fick du tre veckor senare reda på att hon tog sitt liv? Hon orkade inte mer. Var det första du tänkte att du förstod henne?

Jag började skriva för jag ville förändra världen. En värld utan förtryck. Jag vet, det är naivt, det är pinsamt att skriva det.. Men jag tror du kände likadant när du började skriva. Jag skriver om rasism, om organiserad intolerans och normer om vithet. För en tid sedan kom jag hem till en förstörd ytterdörr. Framför dörren ligger min dörrskylt, mitt namn sönderrivet i bitar. Veckan innan har jag fått, kanske, 500 flygblad, jag räknade inte av förklarliga anledningar, med avsändare Sverigedemokraterna i brevlådan. Nu väntade ett vykort med svenska flaggan på dörrmattan.

Jag frågar en vän med liknande upplevelser om jag borde polisanmäla för jag kunde inte längre avgöra själv om det är allvarligt eller inte. Polisen trodde det var organiserade krafter, samma jag tidigare skrivit kritiskt kring. De frågar vad de kan göra för att känna mig trygg. Jag vet inte. Mh, säger han. Är tyst ett tag. Säger sedan att det bästa kanske vore att inte bo hemma. Han ger mig uppgifter till en kvinnojour som jag låtsas skriva ner.

Jag fick också ett brev med ett datum. Det var datumet jag skulle bli dödad på, med en väl formulerad beskrivning av hur det skulle gå till.

Av polisen får jag rekommendationer. Att inte titta i nyckelhålet när jag hör att det är någon utanför dörren. Om någon står där som vill skada mig vet de var de ska sikta. Jag tänker att om någon vill skjuta mig är det väl bara att sikta genom fönstret men jag säger ingenting till den omtänksamme polismannen i telefonen, utan tackar, lägger på, sover inte hemma den natten.

Förstår du? Jag kan inte gå härifrån för jag har ingenstans att ta vägen. För jag kan inte börja om mitt liv, bli gladare, mindre arg, ledsen, frustrerad för jag har sett hur världen ser ut och jag kan inte blunda hur mycket jag än önskar jag kunde. Ibland känns min feminism som en kronisk sjukdom jag aldrig bad om, som reumatism som värker i lederna. Men har du en gång vaknat som feminist kommer du alltid vara feminist. Det går inte att gå härifrån. Hur illa den här bunkern än luktar.

Jag hatar inte män. Om du har uppfattat det så blir jag ledsen. Men då har du inte läst mina eller andra feministers texter, analyser, forskning och tolkningar. Du ber mig att sluta stirra mig blind på strukturer. Förstår du inte att det är min tröst, mitt framtidshopp? Om sociala konstruktioner som skapar det överrepresenterade mansvåldet finns det möjlighet. Möjlighet till en bättre värld.

Vet du vad en skyttegrav är? En skyttegrav är ”ett manshögt dike med syfte att skydda personal och materiel”. Jag står inte i den här graven för att jag gillar att bråka, för att jag är oförmögen att tänka logiskt, förstå forskning, statistik eller andra former av objektiva analyser av vår samvärld. Jag står här för att skydda. Skydda den där sextonåringen som inte överlevde. Som jag inte lyckades rädda. Jag står kvar. Bredbent.

Men du. Du ställer dig i en anfallsgrav, en löpgrav. Till skillnad från skyttegraven jag står i används löpgravar för att soldater lättare ska komma fram mot fienden. Du anfaller. Det är du som siktar åt helt fel håll. Du siktar ner i diket som försvarar kvinnor och mäns rättigheter.

Vet du vad jag önskar? Att du för några timmar såg vad jag ser. Att du hörde vad jag säger istället för vad du tror jag sa. Då skulle du också kommer ner hit, till det smutsiga, illaluktande skyttegraven. Och du, det är inte bara dåligt. I det här diket har vi alltid varandra.


ÄLSKLING


blir så otroligt taggad och glad av den här låten, perfektion.

SUMMER 13'









den här sommaren var absolut en av dom bästa, utan tvekan. livet var så jävla lätt och jag var så jävla lycklig.

TODAYS



'H&Mjacket | zarapants | MQsweater | ginatop | vintagebyfébag | primes
 

bilderna är tagna av underbara Magda, ett måste att kolla in hennes grymma blogg! skoldagen var ganska så seg, hade en stor historiaredovisning som första lektion följt av franska och svenska, skönt med kort dag dock. nu ska jag bara slappa och se på paradise hotel innan jag ska ladda upp inför den näst sista redskapsträningen innan J, ångesten är brutal.

-




SUNSHINE





JULEN ÄR HÄR


åh detta var precis vad jag behövde en måndag som denna. så fantastiskt mysigt! 

MÅNDAG MORGON


ny vecka, nya träningar och nya möjligheter. har så himla mycket att göra i skolan den här veckan så kommer verkligen vara tacksam när den är över. om en och en halv vecka är det jsm, fyra veckor till skolavslutning och fem veckor till 2014. vi vet ju vad man säger : tiden går snabbt när man har roligt. och roligt, det har jag verkligen haft de senaste månaderna, de har varit fantastiska och att börja gymnasiet har varit något av det bästa som hänt mig! 

UNDERBARA SÖNDAG



vid 10 gick jag, mamma och pappa ut på en härlig promenad i den iskalla luften och solskenet. nu sitter vi på Le pain francais och fikar, så otroligt mysigt, älskar att spendera tid med familjen då det är så sällan det sker. igårkväll var det spontanfest i långedrag som gällde och det var hur roligt som helst verkligen, lyckad lördag! 

DETAILS

 
Angelica är så snygg så jag vill börjar gråta. herrejävlar vilken drömgarderob.
 

SANNINGEN


MORGONPROMME


var ute och gick i en timma innan. det var så otroligt härligt att få röra på sig och andas in den iskalla och friska luften, rensa tankarna och bara vara. borde bli en lördagstradition innan 3-timmars träningarna i Bergsjön. ikväll
är planerna ganska oklara, kanske ska på en middag hos familjekompisar, får se om jag orkar. 

SÅ FINT


älskar posthotellets juldekoration, så mysig verkligen! nu är jag påväg hem från sjukgymnasten, är helt slut, därför klingar myskväll med Gabriella perfekt i mina öron. TGIF.

HUVUDSTADEN













UNDERBAR STAD


har haft en perfekt dag i Stockholm och snart är vi påväg hem igen men först blir det middag. de få bilder som jag tagit kommer upp imorgon! 

STOCKHOLM BABY




Stockholm med bästa tänkbara människorna, har varit med om sämre skoldagar! 

CONFESSIONS

- när jag träffar/möter en kille tittar jag först på ansiktet och sedan skorna. tycker att det är SÅ viktigt att en kille har snygga skor då det kan höja hela utseendet enligt mig. har han fula skor på sig, typ vita adidas haha, kan detta förstöra hela utseendet enligt mig. men har han snygga skor på sig... MAN, kan höja personen till skyarna, typ dessa, dör vad sexiga.
- har på sistone blivit extremt beroende av tuggumi, har alltid med mig ett paket vart jag än går, ingen aning om vad det beror på dock.
 
- jag ÄLSKAR att lyssna på gamla låtar, speciellt Disney, blir så extremt mycket nostalgi och det är sååå mysigt.
 
- har konstigaste pigmentsfläcken på halsen, ser ut som ett svagt sugmärke typ, likaså i pannan, sjukt oklart.
 
- att sjunga är bland det bästa som finns och tyvärr så är jag verkligen inte duktig. detta gör mig så ledsen då jag fullkomligt älskar det, att kunna sjunga är en av mina största önskningar/drömmar.
 
 

JAG






TUMBLR

Eyes Wide Open
bw
www.klaramoberg.tumblr.com
 
det går verkligen inte att beskriva min kärlek för tumblr. älskar sidan SÅ mycket.

FAVORIT

 http://alvanystrom.forme.se
 
snyggaste och goaste klasskompisen Alva, vars tumblr jag älskar, har startat en ny blogg. jag tycker VERKLIGEN att ni borde kolla in den då hon gör en avundsjuk varenda dag med sina kläder to die for. check it out!

BÄSTA


granolamüsli | jordgubbar | blåbär | hallon | vaniljyoghurt
 
en god frukost kan vara bland det bästa och mest underbara som finns. vaknade upp lite innan 11 hos Emma idag, sov 10 timmar och det var så välbehövligt. idag blir det bara slapp innan jag ska vara tränare och sedan träna själv. älskar söndagar.

PÅVÄG HEM


efter fyra och en halv timma i Halmstad beger vi oss nu hemåt där mys står på schemat för hela kvällen, underbart. 

DRÖMLUNCH


lammfärsbiffar | skivad ugnspotatis | tzatziki | ruccola | gurka | majs

 alltså detta var rena rama drömmen när jag åt det tidigare. nu väntar fyra timmars träning i Halmstad,  nästan så jag är lite nervös. kvällen spenderas hemma hos Emma, kommer bli så mysigt. 

80-60-90

den här texten skrev jag för lite mindre än ett år sedan och jag väljer att lägga upp den igen då ämnet är PRECIS lika viktigt nu som det var då. detta är ett ämne som både upprör och inspirerar mig. hur mycket jag än kommer vrida och vända på alla frågor som kretsar runt detta ämne så kommer jag nog alltid ha väldigt få svar. 

80 cm runt bysten, 60 cm i midjemått och 90 cm runt höfterna, det är de vanligaste måtten som står skrivna bredvid de poserande supermodellernas portfolio på deras modellagenturers hemsidor idag. 80, 60, 90, ett par nästintill obefintliga och omöjliga siffror kan man tycka. Ett par mått som ett ofantligt antal tjejer strävar efter. Något som får allt fler ungdomstjejer runt om i världen att räkna kalorier och ta ännu fler och hårdare pass på gymmet, något som gör dem nästintill ortorektiska*. All denna hets bara för strävan efter ”drömkroppen” för att sedan få placeras in i ”idealfacket”. Ett fack där tjejer trängs med sitt smala midjemått, deras glapp mellan låren och sina synliga nyckelben. Ett ideal som skapades av modebranschen på 60-talet när Twiggy slog igenom med sin nästintill pojkaktiga och taniga kropp. Detta kroppsideal för modeller är fortfarande otroligt aktuellt idag, nästan 50 år senare. 10 år tidigare visade kvinnor stolt upp sina kurvor, en av dem var Marilyn Monroe, utsedd till en av världens vackraste kvinnor, någonsin. En kvinna stoltare än någon annan över sin kropp och former. 

Allt modeinfluerat domineras idag av pinnsmala tjejer som poserar på långa bambiben med perfekt hy och skinande hår. Vi ser dem överallt, och vi påverkas något otroligt. Och inte ska vi glömma dagen-D för alla tjejer runt om i världen. Den 25 december, dagen då de största skönheterna i världen vandrar ned för podiet likt gudinnor, solbrända och klädda i de mest exklusiva underkläderna. En tid på året då de stolt visar upp sina nästintill ”perfekta” avklädda kroppar för hela världens befolkning. Vältränade, vackra och fullkomligt  ögonbländande. Självklart talar jag om den årliga Victoria’s Secret Fashionshow. En enda föreställning, ett få par timmar som får oss tjejer att börja träna ännu mer, äta ännu nyttigare och tänka ännu mer på vår kost. Men vem gör vi allt det här för egentligen? Och varför gör vi det? Gör vi det för bekräftelse? Eller för att vi är rädda att för att stå ut i mängden? För mig är det en blandning av de frågor jag nyss ställde. Jag tror att vi gör det för att visa att vi är kapabla till att göra det, och vi gör det för att vi har inbillat oss att det är så vi ska se ut. Bilder på smala och vältränade tjejer cirkulerar på internet likt virus, de finns precis överallt, och det är i mängder. Det är väl rätt uppenbart att det är så man ska se ut? Det är ju det enda som visas. Eller?

 

Jag har absolut ingenting emot Victoria’s Secret, snarare tvärtom. För mig är underklädesjätten och dess modeller ”bra” propaganda. Åtminstone till en viss del. Dessa tjejer svälter sig inte utan tränar sig till sina slanka ben, platta mage och trimmade armar. Något som jag tycker att de resterande i modebranschen borde snappa upp. Att man uppmuntrar vältränade och friska kroppar istället för de undernärda och nästintill skelettliknande som de envisas med att endast visa på catwalken idag.

Sedan så får inte glömma bort de personer som är naturligt smala, några som vi anser ha ”drömkroppen”. De personer som faktiskt vill ha kurvor mer än något annat. 


Vi ser alla olika ut och vi alla har olika fysiska förutsättningar. Utifrån detta borde vi skapa en hälsosam värld, utan enorma kriterier på hur man SKA se ut. Hur man vill och ser ut borde enbart bero på individen, inte någon modereklam som påverkat en. Idealet borde inte skapas av andra, högre uppsatta människor, människor med en otrolig makt och påverkan. Vi borde istället fokusera på att göra allt för att förhindra att allt fler unga själar stupar i anorexia, en sjukdom som blir allt vanligare bland ungdomstjejer. En sjukdom som kryper sig allt längre ned i åldrarna och berövar barndomar. För en friare och sundare kropp, utan alla dess kriterier och hets.

 

Av Klara Moberg 9a.

 

*Ortorexi betecknar en fixering vid en "hälsosam" livsstil, präglad av tex överdriven träning och nyttigt ätande. Ortorexi har likheter med och överlappar till viss del med ätstörningarna, framför allt Anorexia nervosa, men är mera att betrakta som ett överdrivet uttryck för rådande samhälleliga trender och värderingar. En ortorektikers mål är att vara den ultimata hälsosamma människan. ”När det sunda går till överdrift”

 

 

 

 

 


OSEDDA



två bilder på bästa tjejerna från halloween! 

SPLAY WALKSHOW

 

SVARAR

fråga: Hej! Jag läste att du gick på Rudebecks och jag undra hur det är med mycket plugg och sånt. Har hört att det är fruktansvärt mycket plugg och hur mycket plugg är det? Snälla svara ärligt nu. Och jag är även rädd för att jag ska känna mig sämst och dum om jag går där eftersom jag har liksom bara okej betyg. Jag vill gå samhällslinjen och jag har betyg så jag klarar mig liksom. Jag är ganska bra i skolan och är studiemotiverad men inte bäst. Och det känns som om alla andra kommer att vara så himla mycket bättre och jag kommer att få känna mig sämst. Tycker du verkligen att jag ska börja på Rudebecks då eller kommer jag bara få känna mig sämst hela tiden?
 
- hej! först och främst vill jag säga att Rudebecks är världens bästa skola. ska jag vara helt ärlig så har vi inte alls speciellt mycket plugg just nu, självklart blir det svårare i tvåan och trean men för tillfället så har jag hur mycket fritid som helst verkligen. grejen som man måste förstå med skolan är att oavsett hur bra du än är och hur hårt du än pluggar, så kommer det alltid finnas människor som är bättre än dig och får A på alla sina prov i princip.
 
så länge du är studimotiverad så löser sig det mesta skulle jag säga, det är extremt viktigt att VILJA lära sig, på så sätt kommer du långt. angående det här med betygen, det är så himla svårt och jag skulle säga att det "behandlas" olika beroende på vilken klass man hamnar i. i min klass är vi jättespridda, vi har alla olika sorters människor med betyg från 250 poäng och upp till max. i mitt/vårt fall har det varit toppen, alla kan olika och på så sätt kan man lära sig av varandra, alla hjälper alla. dock så tror jag tyvärr inte att det är så i alla klasser, vad jag har hört så kan man istället se allt som konkurrens och det hela blir som en tävling, vem som får bäst betyg osv. detta är dock inte unikt för Rudebecks, skulle tro att det är så på varje seriös skola med höga antagningspoäng.
 
jag tycker absolut att du skall välja Rudebecks, du skall verkligen inte behöva oroa dig över att vara sämst i klassen, alla är bra på olika saker och jag LOVAR att du kommer få hjälp. fördelen med att välja skolan är att du får så mycket mer än bara en utbildning. du får vänner och minnen för livet, högskoleförberedning på alla plan och 3 fantastiska år, du kommer inte ångra dig.

TISDAG


så vackert.

var helt otroligt trött imorse när jag vaknade och hörde regnet smattra mot fönstret, fy helvete vad tufft det var att gå upp. skoldagen är avklarad sedan två timmar då sista lektionen var övning inför lucia, så mysigt verkligen. nu blir det jobb, sedan skall jag slappa i sängen hela kvällen, ska bli så galet skönt, träningsvärken är brutal.

DET BÄSTA JAG VET

 

KLOCKREN


VISSA DAGAR


... börjar bättre än andra. 

detta möttes jag av när jag vaknade imorse, hur underbart? dagens planer är simpla, plugg och mys fram till 15, sedan ska jag träna mina gymnaster från 16-17 och sedan har jag egen träning fram till 20. perfekt söndag om du frågar mig. 

DRÖM

dessa till en vit tisha, brunbränd kropp och skyhöga svarta klackar. jag dör.

NM-MYS



bästa träningen på länge haha.

BÄSTA NÅGONSIN


den här låten är så äckligt jävla bra. 

sitter på spårvagnen påväg till Bergsjön där träning i tre timme väntar. standard lördag. tidigare idag var jag på Stadium XXL med mamma och pappa och köpte nya träningsskor, är SÅ nöjd. efter träningen kommer några familjevänner på besök, kommer blir riktigt mysigt. 

DESSERTBUFFÉ


med några från världens bästa klass. är så jävla lycklig, kunde inte drömt om den här klassen, alla är så himla bra. LYCKA

PÅ NATURKUNSKAPEN





hur häftigt?

DRÖMMEN

 
något som jag nästan aldrig pratar om men är extremt intresserad av är heminredning. vet nästan PRECIS hur jag vill att mitt framtida hem ska se ut. vita trägolv, stora fönster och MASSVIS med trädetaljer. så ja, ganska exakt som på bilderna.

DET VIKTIGASTE

 
det är så jävla viktigt att fortsätta kämpa. det handlar om att fortsätta framåt även fast motvinden piskar dig ansiktet och fötterna snubblar. det handlar om att aldrig ge upp hoppet och den strävan efter det du vill ha och förtjänar. det handlar om att blicka framåt för en dag har du klarat dig igenom det, och då blickar du tillbaka på de stunder då du aldrig gav upp.
 

SVAREN

Vad saknar du mest med guldhedsskolan?
- om jag ska vara ärlig så är det nästan bara maten haha. och rasmus, världens bästa lärare. jag är faktiskt riktigt glad att jag kommit bort från den skolan.

Hur hinner du med all gymnastik, skola, fester och vara med kompisar?
- planering och effektivitet är allt som krävs!
 
Vad gillar du mest med killar?
- att man får pussa på dom. nej men haha. den charmen som bara killar kan ha. när man småbråkar, skämtar osv. sedan är ett fint killeende något av det underbaraste som finns. och att dom är så avslappnade i jämfört med vissa tjejer.
 
http://31.media.tumblr.com/00059e882a3bd37ed9c8fee35b9896c6/tumblr_mv9572ilId1s3k1rto1_500.png
Vad är dina bästa pluggtips? Hur får du motivationen till att plugga?
- sätt upp en tid som du skall plugga till (max 30-45 min), alternativt att du ska svara på ett visst antal frågor, sedan tar du en paus och ser på någon serie,sitter vid datorn osv, så blir det som en slags belöning. sedan kör du samma sak igen. och sprid ut grejerna och gör lite i taget istället för att sitta sista kvällen och göra ALLT.

Vad är ditt favoritämne nu i gymnasiet?
- svenska eller engelska!

Kan du göra ett inlägg om alla dina parfymer och beskriva hur de luktar och ge de 1-5 betyg där 1 är sämst och 5 är bäst.
- absolut!

Kan du göra ett inlägg om dina topp 5 i garderoben eller visa de på en videoblogg?
- your demand is my request!

Hur ska en bästavän vara?
- någon att lita på och skratta tills man gråter med/åt. sedan skall man självklart kunna vara sig själv och prata med dem om allt, viktigaste som finns.
 

Vad är dina drömmar just nu?
- att bo och plugga utomlands, ha en pojkvän och stå på alla mina varv på JSM (vadå ångest?)

Vilken av de vänner du har tappat kontakten med vill du helst återuppfå kontakten med? (Kan va vänner som du va bra vänner med men tappade kontakten och nu hörs ni bara då och då) och varför?
 - de som jag har tappat kontakten med finns alltid en anledning till att vi har gjort det, så jag skulle inte säga någon. självklart finns det många som jag pratar ganska sällan med, men när vi inser att det var längesen vi pratade/träffades gör vi det!
 
Vad blir din nästa resa?
-till Budapest med landhockeylaget förmodligen! annars Uppsala med gymnastiken i december.
 

Vad gillar du mest att dricka på en fest?
- det beror helt på vad jag känner för. men allt från sommersbycider till vodka och någon läsk (förlåt mamma)

Har du någongång varit på en fest som sårat ut och polisen har kommit?
- nej, som tur är (peppar, peppar, ta i trä)

Vilka är dina favorit lukt på vs body mist?
-tycker att VS är så extremt överhypat, men jag gillar cocnut passion mest om jag måste välja.
 
Hur trivs du på rudebecks?
-så bra verkligen. älskar skolan ,älskar klassen, älskar stämningen. världens bästa skola!
 

Vem är den snyggaste ettan på rudebecks? Kille och tjej
-haha oj vad svårt... av killarna är det nog Rasmus Hultén eller Isak Ekman. tjejerna är omöjligt att välja, det finns så många som är ursnygga. konkurrensen är dödande på Rudebecks.

Vad är det bästa med gymnastik?
-känslan i luften och när man står på en ny övning för första gången, obeskrivlig känsla.

Har du någon idol?
- inte direkt,men Sofi Fahrman är en av de största förebilderna för mig!
 
 
Varför hatar du chelsea?
-skulle verkligen inte säga att jag hatar det. tycker bara att det är tråkigt då det är den sterotypa klädstilen i Göteborg som de säljer. sedan så har de massa fint, det är inte det haha!

Tips för finnar?
-åh jag är verkligen inte bra på sådana här frågor då jag alltid haft väldigt tur med min hud. men tvätta ALLTID bort sminket ,använd inte "onödigt" smink såsom foundation och puder som knappt syns, skölj ansiktet morgon och kväll med något rengöringsvatten, mitt är från ACO och det är superbra!

SOLIG TISDAG


hade folkdans på gympan, slutade 10, begav mig sedan till guldhedsskolan för att hälsa på och promenerade därefter hem. vid 13 var jag hos tandläkarn, efter det har jag ätit mellanmål och sett på the O.C. nu är det jobb som gäller, är så himla trött men det är pengar så det är är bara att kämpa på!

IT MATTERS

 
 

GE MIG

Skor - Primeboots: Engineer Low | Parbild
 
drömmen för tillfället.
 
längtar så tills min lön och jul kommer då jag äntligen kan byta ut min gamla parfym och slitna primeboots. de låga mattsvarta är verkligen drömmen.

MOT HÖNÖ



secondfemaletop | ZARAjeans | H&Msweater | vintagebyfébag | primes

såhär ser jag ut när en av mina närmsta kompisar ska ha 18 årsmiddag, kan inte förstå att Elin redan är myndig. känns som att det inte alls var längesen som
vi sprang runt i våra blåa dräkter i Landala som 10 och 12-åringar.

HALLOWEENFEST





bilderna är från diverse olika instagram, hoppas att det var okej att jag lånade dom! 

gårdagskvällen var amazing. halloweenfest hos mig stod på schemat och jag var upptagen hela dagen med att fixa, därav den uteblivna uppdateringen. vi dansade hela natten lång och vid fyra gick jag och la mig, för att sedan gå upp fem timmar senare. 
sova kan man göra i graven. 

IGÅRKVÄLL



båda plaggen är från ZARA.



RSS 2.0